BNO Packaging Talent Award 2019: 6 nominaties

 

Voor de BNO Packaging Talent Award 2019 heeft de jury zes ontwerpen genomineerd. De uitdaging om een nieuw verpakkingsdesign te creëren voor de productlijn hartige tussendoortjes van Nestlé’s Maggi, prikkelde veel jonge ontwerpers en designstudenten. Op vrijdag 25 oktober wordt tijdens het event SUPERFAST bekendgemaakt wie van de zes genomineerden de Award wint. Nestlé Nederland schreef dit jaar de briefing voor de wedstrijd (lees het artikel in de zojuist verschenen Verpakken). De jury, waaronder Valerie van Schaick van Nestlé Nederland, was onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. Nestlé werkt graag samen met jong talent. Dat was een reden voor Van Schaick en haar team als opdrachtgever mee te doen aan de jaarlijkse BNO Packaging Talent Award. Valerie van Schaick is overtuigd van het belang van een goed verpakkingsontwerp: ‘De verpakking is voor een merk het belangrijkste contactmoment met mensen. En in de paar seconden dat je de aandacht hebt, moet je je merkverhaal vertellen.’

Nominaties

De jury had een lastige taak: een aantal ontwerpen was visueel sterk, andere inzendingen vielen op door een inventieve merknaam en sommige inzenders hadden juist veel aandacht aan een duurzame ontwerpoplossing besteed. Na rijp beraad zijn genomineerd: Margot Cologne, Mateja Drenik, Christian Lank, Cooper Newman, Emma Spanjers, Sanne de Wit.

De jury bestond dit jaar uit: Frank Nas (managing director Design Bridge Amsterdam; voorzitter NEXTpack en juryvoorzitter), Valerie van Schaick (Business Executive Officer Culinary Nestlé Nederland) Jon Sonneveld (Design Director Millford), Tessa Oudijn (Creative Director BRUM) en Thea Bakker (Creative Direction & Design VBAT). De BNO Packaging Talent Award 2019 wordt door Nestlé Nederland gesponsord en mede ondersteund door Packaging Innovations by Easy Fairs. De prijs is een initiatief van BNO NEXTpack met het doel jong talent enthousiast te maken voor de uitdagingen die het vakgebied brand- en packaging design biedt. Bureaus binnen BNO NEXTpack zijn: 1HQ, Anthem, Bowler & Kimchi, Brum Design, Bataafsche Teeken Maatschappij, Design Bridge, FLEX/design, Millford, PROUDdesign, Reggs, Snow Donuts, Van Heertum, VBAT en Yellow Dress.