eTray: minder kunststof, meer uitstraling

Naber vestigde op de beurs Empack in Mechelen de aandacht  op een innovatie die beschikbaar is voor map-verpakkingen. De door Sealpac ontwikkelde eTray is een innovatieve en duurzame verpakkingsoplossing voor vlees, gevogelte, zeevruchten en convenience producten onder beschermende atmosfeer. De hoogwaardige kartonnen basis, die volledig aan de binnen- en buitenkant kan worden bedrukt, biedt naast communicatiemogelijkheden ook stevigheid. De dunne plastic binnenlaag die zorgt voor de afdichting en barrièrefunctie. Na gebruik zijn karton en kunststof eenvoudig te scheiden.

Minder kunststof

De trays worden voorgeproduceerd door middel van een speciaal thermovormproces. Dankzij hun zeer stabiele, ononderbroken afdichtrand is elke schaal betrouwbaar afgedicht onder MAP om een veilig verpakkingsproces te garanderen. De innovatieve eTray® is geschikt voor ontnesting en zorgt voor soepel transport over de verpakkingslijn. In vergelijking met gangbare trays op de markt, wordt tot 40% minder plastic gebruikt, afhankelijk van de vorm en grootte. ‘Er zijn mogelijkheden genoeg om minder kunststof te gebruiken en tegelijkertijd de communicatiemogelijkheden te vergroten’, zegt Meerbeek. ‘Als je kijkt naar de enorme aantallen verpakkingen dan is een flinke besparing makkelijk te bereiken.’