Afbreekbaar karton voor groenten en fruit

Plasticreductie in de retail is een hot item. Daarom komt groothandelaar AGF-Holland met groenten en fruit in een duurzame verpakking. De mandjes, schalen en banderols zijn van 100% biologisch afbreekbaar karton. ‘Voor producten als aardbeien, mandarijnen en sinaasappelen was er nog geen milieuvriendelijk alternatief. De kracht van dit concept is dat het op het grootste gedeelte van de AGF-afdeling toegepast kan worden: van  aardbeien tot hardfruit en van mandarijnen tot tomaten. Het is een cradle to cradle-verpakkingslijn’, vertelt Johannes Janssen.’ Hij is van jongs af aan betrokken bij het bedrijf en vormt samen zijn vader het groene hart van verpakkingslijn Johannes en Groothandel AGF-Holland. Samen streven zij ernaar het bedrijf nog dichter bij de natuur te brengen.