De SOAPBOTTLE is een blikvanger

Shampoo en zeepcombinaties zijn niets nieuws, want als je één product in dezelfde fles kunt kopen, is dat een voordeel als het gat om vermijden van verpakkingsafval.

Maar in de strijd tegen plastic afval kan er nog een stap worden gezet. Aangezien de meeste flessen shampoo in de vochtige badkamer staan, is een alternatief van papier onpraktisch en is glas onveilig. Daarom kiezen producenten voor de plastic fles. De Berlijnse ontwerper Jonna Breitenhuber, besloot om een ​​shampoofles zonder afval te creëren die tegelijk een stuk zeep is en zo twee badproducten combineert.

De Soapbottle is een shampooverpakking

Biologisch afbreekbaar

De flessen lossen langzaam op want ze zijn gemaakt van functionele zeep. Elke verpakking heeft een ingebouwd gat waar gebruikers een touw doorheen kunnen halen, waardoor het gemakkelijk is om in de douche te hangen, terwijl een meegeleverde ‘snijder’ ook dient als een hersluitbaar deksel dat is ontworpen om te worden hergebruikt op de volgende SOAPBOTTLE . De zeep is ook biologisch afbreekbaar, dus als de consument hem niet wil gebruiken, zal deze veilig afbreken in het afval.

SOAPBOTTLE

Dit is niet het eerste project waarbij zeep wordt gebruikt om vloeibare shampooflessen te maken, en het is ook niet de eerste keer dat een reinigingsmiddel is gebruikt om afval te vermijden, maar qua ontwerp is de SOAPBOTTLE opvallend project.