Bekroonde displays: Red Bull event auto van DS Smith

Bij de recent bekend gemaakte World Stars, de verpakkingsprijs van de World Packaging Organisation (WPO), viel DS Smith Packaging drie keer in de prijzen. De Tuorekartano Oy-koelkast voor aardappelen, het display van Maggi ‘Food Travel’ en de Red Bull Event-auto.

Het eerste project werd ontworpen door het Finse team van DS Smith in samenwerking met klant Tuorekartano Oy en het is een vervangingsoplossing voor aardappelzakken. Om het probleem van kunststoffen voor eenmalig gebruik aan te pakken, is deze bekroonde verpakkingsoplossing ontworpen met het oog op duurzaamheid, aantrekkelijkheid, gebruiksgemak en houdbaarheid.

Maggi

De tweede en derde prijs werden ontwikkeld door DS Smiths Duitse verpakkingsstrategen. Het Maggi ‘Food Travel’ display is ontwikkeld in de vorm van gestapelde koffers om trendy bereide maaltijden te lanceren. Deze point of sale (POS) -creatie maakt gebruik van het kleurrijke ontwerp van het merk en genereert maximale aandacht op de verkoopvloer, waardoor elke klant op culinaire wereldreis gaat met de nieuwe bekers in hun bagage. Als bijkomend voordeel, bespaart het voorgevulde display retailers waardevolle opslagtijd.

Red Bull

De Red Bull-evenementenauto is een buitengewoon golfkarton 3D-display om de mekwaarden te promoten. De hoogwaardige offset-bedrukking en vernis stimuleren meer aandacht voor de populaire dranken, evenals interactie op het verkooppunt. De open opstelling vestigt de aandacht op de blikken onder de motorkap, in de bestuurderscabine en de achterzijde, en moedigt shoppers aan om spontaan te kopen. Ondanks zijn grootte kan de POS-presentatie snel worden geïnstalleerd door één persoon vanwege geprefabriceerde onderdelen: minimale hantering voor optimale emotie en merkbetrokkenheid.

NL Packaging Awards, categorie POS

Bij de NL Packaging Awards is er een categorie POS, voor displays. Wilt u een display inzenden? Dat kan via packagingawards.nl. Er is wel een afmetingsbeperking: een vloeroppervlak van maximaal 1 x 1 meter, maximale hoogte 2,20 meter.  Inschrijven kan tot 24 februari.

Maggi display, gemaakt door DS Smith
Maggi display, gemaakt door DS Smith