Zespri onhult nieuwe merkidentiteit

Het Nieuw-Zeelandse kiwimerk Zespri heeft een nieuwe look-and-feel. De introductie van dit redesign gebeurt vanaf mei 2020.

Groen en rood

Nieuw in het logo is de groene waaier. Inspiratiebron daarvoor was een kiwi die, na het doorsnijden, al zijn tinten groen laat zien. Verder weerspiegelt het rode woordmerk de energie en dynamiek van het merk.

Nieuwe slogan

Een Zespri-kiwi is niet alleen voedzaam, maar heeft ook een goede smaak. Dat maakt het fruit volgens de merkeigenaar, tot een verantwoord tussendoortje. En dat was het uitgangspunt voor de nieuwe slogan: ‘make your healthy irresistible’.

Doelgroep

Na 22 jaar vond de merkeigenaar het tijd voor een nieuwe merkvisie, slogan en visuele identiteit. De kiwi-industrie in Nieuw-Zeeland investeerde grote bedragen in de ontwikkeling van het merk Zespri. Consumenten zoeken naar merken met een doel en een reeks waarden waarmee ze zich persoonlijk kunnen identificeren. Met de nieuwe look-and-feel haakt Zespri daar op in en hoopt ze op een verbreding van de doelgroep.