Nieuwe pouch verlengt houdbaarheid vers fruit

De ontwikkeling duurde een aantal jaren, maar nu is de gepatenteerde ready ripe watermeloenpouch beschikbaar voor de retail. Met deze pouch voor stukken of half doorgesneden watermeloen spelen de bedrijven Maglio Companies en Asia Pacific (APAC) in op de vraag van consumenten naar kwaliteit en gemak in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. Overigens is deze stazak niet alleen geschikt voor watermeloen, maar ook handig voor het verpakken van ander gesneden fruit, zoals verse ananas. De verpakking is inmiddels bekroond en nu in twee maten beschikbaar voor de retail.

Technologie

Rick Butera van Maglio Companies introduceerde deze ready ripe watermeloenpouch op de vakbeurs Fruit Logistica 2020. ‘We gebruiken een nieuwe technologie en die maakt dat de stazak de transmissiesnelheid van zuurstof, kooldioxide en waterdamp reguleert. Bovendien blijft het verse fruit langer houdbaar’, aldus Butera.

Voordelen

De ready ripe watermeloenpouch is makkelijk in gebruik: retailers kunnen de gesneden watermeloen zo in het zakje verpakken en in hun winkel leggen. Dat bespaart tijd. En niet onbelangrijk: consumenten blijken zelfs 20% meer te willen betalen vanwege het gebruiksgemak en de houdbaarheid.