Kartonnen stoel van oud promotie-materiaal

Bezoekers van het festival Grasnapolsky (6, 7 en 8 maart) zitten op gerecyclede kartonnen stoelen en banken. Diverse festivals, poppodia en andere muziekorganisaties leverden bij Solidus Solutions hun oude promotiemateriaal in om te hergebruiken.

Oud festivalpapier

Festivals, poppodia en andere organisaties binnen de muziekindustrie produceren veel drukwerk en daarmee veel restmateriaal. Om onder andere het publiek bewust te maken van de grote hoeveelheid posters, flyers en programmaboekjes dat vaak overblijft na een festival en de impact die dat op het milieu heeft, zette festival Grasnapolsky in samenwerking met Solidus Solutions het project ‘De Toekomst van oud festivalpapier’ op.

Gerecycled papier

Solidus Solutions is een belangrijke Europese producent van massief karton en massiefkartonnen verpakkingen en is ontstaan uit een van de eerste strokartonfabrieken in Oude Pekela. De groep verwerkt gerecycled papier tot karton en verpakkingen voor diverse sectoren, waaronder voeding, dranken, consumptiegoederen, tuinbouw en industriële toepassingen.