Categorie Private Label NL Packaging Awards: de jury

Bedrijven als SPAR en HEMA zijn vertegenwoordigd in de jury Private Label, aangevuld met designexpertise van Yellow Dress Retail en MMDesign.

Jan-Hein van Spaandonk
Jan-Hein van Spaandonk

Jan-Hein van Spaandonk, SPAR, juryvoorzitter

Brandmanager Jan-Hein van Spaandonk is bij SPAR verantwoordelijk voor onder meer het huismerk. Hij is voor de derde keer juryvoorzitter

Met een achtergrond in de hotellerie, als f&b-manager bij een groot resort op Aruba en met ervaring als Unit Manager Kruidenierswaren en Non-Food bij SPAR Categorie Management ging hij in 2009 aan de slag als brandmanager voor het private label.

Als verantwoordelijke voor Categorie Management deed Van Spaandonk al ervaring op met inkoop, marketing en reclame en kende hij het assortiment van SPAR al vrij goed toen hij verantwoordelijk werd voor het eigen merk.

‘Omdat ik zelf in een winkel ben opgegroeid, kan ik mij goed inleven in de positie van de winkeliers. Bij SPAR hebben we te maken met zelfstandige ondernemers die nauw verbonden zijn met hun directe omgeving en met het merk.’

Loe Limpens
Loe Limpens

Loe Limpens, Yellow Dress retail

Loe Limpens studeerde Fashion Design aan de Academy of Applied Arts in Maastricht en Design Management in Rotterdam. Al meer dan 25 jaar werkt Limpens voor Private Label fabrikanten, ontwerpbureaus en toonaangevende retailers, zoals Dalli International, Unit360 en Albert Heijn (Ahold/Delhaize). In 2009 startte Limpens Yellow Dress Retail, een bureau gespecialiseerd in Packaging Design, Retail Communicatie en Retail Design, met kantoren in Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, China, Thailand en India.

Limpens is jurylid voor verschillende verpakkingsdesignawards en een gepassioneerde spreker op trends, design en retailbrands.

Hij is co-auteur van “Private Label Uncovered” – 2011, “Managing Private Labels” – 2015 en de “Private Label Revolution” – 2019.

Merle Mulleman
Merle Mulleman

Merle Mulleman, MMDesign

“Als creatief directeur van MMDesign zorgen mijn concepten ervoor dat jouw merk groeit. Dus ook jouw business. Dit realiseer ik door designoplossingen, zodat kopers het makkelijk begrijpen, navigeren en het juiste gevoel krijgen. Komen met goede insights en relevante content maken, daar draait het om. ”

Merle: “Dus: Be original and smart, Be FUCKING fabulous!, Be dedicated to crafting & consistency, Be mysterious. Naast mijn eigen klanten in de retail werk ik freelance voor TV, content- & designbureaus.”

Nienke van der Veen
Nienke van der Veen

Nienke van der Veen, HEMA

De combinatie van techniek en creativiteit maakt dat Nienke verknocht is aan verpakkingen, de perfecte combinatie van haar opleidingen communicatiewetenschap en industrieel ontwerpen.

Tijdens haar afstuderen deed ze al onderzoek naar duurzame verpakkingsoplossingen, toen het nog een geitenwollensokken-imago had. Als packaging engineer bij Unilever en Diversey hield Nienke zich bezig met de technische kant van verpakkingen; van design- en materiaalstudies tot het valideren van matrijzen en transporttesten.

Afgelopen jaar is ze begonnen als verpakkingsspecialist bij HEMA. Een overstap van producent naar retail, maar ook van R&D naar Inkoop. Een andere wereld, met andere drijfveren, maar met bijna alle type verpakkingen die je kunt bedenken. HEMA heeft ambitieuze doelstellingen om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal met 25% terug te brengen en alleen verpakkingen op de markt te brengen van duurzamere, volledig recyclebare grondstoffen.

De grootste uitdaging voor Nienke is het vinden van de balans tussen design, duurzaamheid en het beschermen van de producten in de gehele logistiek aan de ene kant, en het opleiden van zowel consument als collega’s aan de andere kant.