Dit is de NLPA-jury Promotionele Verpakkingen

Altijd een mooie categorie, Promotionele Verpakkingen. Een shoppermarketeer, een innovatiemanager, een creative director en een zeer ervaren packaging project manager beoordelen de inzendingen.

Art Frickus
Art Frickus

Art Frickus, juryvoorzitter

Art Frickus is een Shopper Marketing Behavioral Specialist die  ‘vanuit het aankoopgedrag van de mens’ terugredeneert wat je moet doen om succesvoller te zijn in het behalen van je merk- en omzet doelstellingen.

Zijn Shopper Marketing Bureau Conspicuous helpt retailers en leveranciers het verschil te maken op de winkelvloer ‘binnen 1.8 seconde’. Dit door toegepast wetenschappelijk gedragsonderzoek te combineren met 30 jaar (winkelvloer) praktijkervaring en gericht shopperonderzoek. Het onbewuste shopgedrag wordt zichtbaar en meetbaar gemaakt die als basis dient voor het Shopper Design Thinking proces. Of het nu gaat om de inrichting van de winkel of het schap, om het design van een display of verpakking, door het shoppercentrisch aan te vliegen, leidt dit tot significante groei in winstgevendheid op de winkelvloer.

Martijn Stevens
Martijn Stevens

Martijn Stevens, Seedscope

Martijn Stevens van Seedscope is een nieuw gezicht in de jury promotionele Verpakkingen. ‘Ik ben een enthousiast en gedreven innovatiemanager en promotor. Als projectleider en programmamanager heb ik ruime ervaring in de agro- en foodbusiness. Voor nieuwe afzetmarkten en expansiekansen ben ik doel- en resultaat gericht. Nieuwe verbindingen leggend door een integrale samenwerkingen. Mijn ervaringen en interesses komen samen op het terrein van een groene duurzame economie en op het terrein van preventieve diagnostiek, health en food. Het opzetten en inrichten van projecten en startupbedrijven past in mijn profiel.’ Stevens is de man achter Pluim, een biologisch sorghumbier met 50% pilsmout en 50% sorghum. Hij ontwikkelde ook de promotionele verpakkingen voor dit bier. Een van de projecten is Landstadbrouwerij van grond tot mond. Stevens verzorgt premiumontwikkelingen op basis van deze casus. ‘Ik leg een dwarsverband van grond door hand tot mond. Feitelijk ontwerp ik themaverpakkingen als relatiegeschenk.’

Dick Bais
Dick Bais

Dick Bais, GetPact

Dick Bais is opgeleid en opgegroeid bij verpakkingslithograaf en specialist BV&R Lithografen, waar hij in 2001 als commercieel directeur afscheid nam om samen met een compagnon PPM te beginnen.

PPM was een projectmanagement bureau dat zich richtte op de begeleiding van de executie van verpakkingen voor A-merken en retailers.

Na een korte uitstap als campingbaas in de Franse Alpen, is hij samen met FroQ Brandservices in 2010 GetPact gestart. GetPact adviseert en begeleidt bedrijven bij de ontwikkeling van verpakking. Doel is om verregaande marketing te ondersteunen en vroeg in het proces al een bijdrage te leveren bij een soepele implementatie van verpakkingsprojecten.

GetPact is samen met de HAS Hogeschool Den Bosch initiatiefnemer van de bedrijfsopleiding Packaging Project Manager, waar een deel van de lessen door Dick Bais worden gegeven.

Na een aantal jaren leiding te hebben gegeven aan een onderdeel van GetPact – het workflow managementsysteem onder de naam PIM.Today – heeft Dick Bais zich het afgelopen jaar wederom gevestigd in Frankrijk en werkt hij als groepsconsultant, zowel voor de Nederlandse markt als internationaal.

Helmig van Herpt
Helmig van Herpt

Helmich van Herpt, Snow Donuts

Creative Director en naamgever van Snow Donuts. Voorvechter van Native Design, sustainable brands als GRO together, multiple award winner met Urban Farmers en als enige ontwerper ter wereld verantwoordelijk voor de branding van 2 trappistenbieren.