Merkeigenaren Zwanenberg en Struik bundelen krachten

Zwanenberg Food Group en Struik Foods Europe gaan fuseren. Hierdoor ontstaat een voedingsmiddelenconcern met een jaaromzet van 540 miljoen euro.

Soepen, sauzen, conserven en maaltijden

1800 medewerkers maken deel uit van het bedrijf. ‘Met deze fusie ontstaat een krachtige combinatie op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden. Zwanenberg Food Group biedt werk aan 1600 mensen die samen een omzet van 420 miljoen euro realiseren. Merken van Zwanenberg zijn: Zwan, Zwanenberg, Linera en Kips. Bij Struik Foods Europe, dat een jaaromzet realiseert van 120 miljoen euro, werken 200 mensen’, melden beide partijen.

Grote synergievoordelen

Aldo van der Laan, chairman Zwanenberg Food Group, licht toe: ‘Samen zijn Zwanenberg en Struik sterker dan ieder voor zich. Er zijn grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling.’ René van Drie van Struik Foods Europe zegt dat schaalgrootte cruciaal is voor succes. ‘Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij. Zwanenberg is een uitstekende partner voor Struik, want zij is goed thuis in de segmenten waarop Struik zich richt: soepen, sauzen, knakworst en maaltijden.’