Metsä Board reikt prijzen uit

De winnaars van de jaarlijkse ‘Better with Less Design Challenge’ van Metsä Board zijn bekend.

Street foodverpakking

De eerste prijs is voor Expandable Eco Street Food Ware. Deze verpakking bestaat volledig uit karton.  Daarmee wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar verpakkingen voor street food en alternatieven voor plastic. De container kan vanuit plano in diverse vormen worden gevouwen en dat hem heel geschikt voor het verpakken van allerlei soorten street food. Omdat de container plano wordt aangeleverd, bespaart deze verpakking ook ruimte tijdens transport. De inzending Expandable Eco Street Food Ware is een creatie van de designers Christine Gamboa en Gaudy Danao (Filippijnen).

Minimaal materiaalgebruik

‘Het winnende ontwerp is een eenvoudige, slimme en praktische verpakkingsoplossing met een groot gebruiksgemak. Het materiaalgebruik is minimaal. En daarin zien we het thema van de wedstrijd ‘Better with Less Design’ heel goed terug. De verpakking is verder milieuvriendelijk en ook aan het economische aspect is gedacht’, zegt Ilkka Harju, juryvoorzitter en packaging services director bij Metsä Board.

Tweede en derde prijs

De tweede prijs gaat naar een kartonnen verpakkingsoplossing voor dranken: Bruk. De derde prijs is voor Razor: een verpakkingsoplossing voor scheermesjes.

Batterijen

Het Metsä Board’s Paperboard and Packaging Excellence Centre kent ook jaarlijks een prijs toe aan verpakkingsconcepten van interne stagiars. Ditmaal is de prijs voor Hamzeh Za’balawi, Franziska Prior, Marcel Diederich en Oliver Ricker. Zij creëerden Reload: een kartonnen verpakkingsconcept voor batterijen.