Duurzame aanpak Wehkamp levert nominatie op

Wehkamp is een van de genomineerden voor de Shopping Award Duurzaamheid. Later deze week maakt de Stichting Shopping Awards, die de competitie in samenwerking met brancheorganisatie Thuiswinkel.org organiseert, de winnaars bekend.

Overstap naar gerecyclede folie

Met 11 miljoen verzonden pakketten per jaar heeft een kleine verbetering die de merkeigenaar neemt, al grote impact. De overstap van virgin inpakfolie naar volledig gerecyclede folie leverde bijvoorbeeld een CO₂-reductie op van 64%. Daarnaast gebruikt het bedrijf inmiddels beduidend minder inkt op de kartonnen verzenddozen en de zakken. Die stappen levert Wehkamp de nominatie voor de Shopping Award Duurzaamheid op.

2025: klimaatneutraal

Maar dit is slechts een stap op weg naar meer. Een logistiek bedrijf als Wehkamp is altijd bezig met het zo efficiënt mogelijk maken van processen, zoals het op maat insnijden van de kartonnen verzenddozen. Daarnaast is er de ambitie om de ecologische footprint te verkleinen.  Zo wil de merkeigenaar in 2025 operationeel geheel klimaatneutraal zijn.

Shopping Awards

De Shopping Awards worden georganiseerd door de Stichting Shopping Awards in samenwerking met brancheorganisatie Thuiswinkel.org. Zij hebben de categorie Duurzaamheid dit jaar voor het eerst opengesteld voor webshops. De andere twee genomineerden in deze categorie zijn Omoda en ReplaceDirect.