Nieuw verpakkingsconcept wijnhuis Gabriel Meffre

Wijnhuis Gabriel Meffre wil zijn klanten een nieuwe ervaring bieden door de creatie van de “Inspiration” range. Hiervoor ontwikkelden ze samen met glasproducent O-I een volledig nieuw verpakkingsconcept. Het werd een zeer grafische decoratie in reliëf, geïnspireerd op Provençaalse patronen waardoor een ongeëvenaarde fles is gecreëerd met een ultra-chic uiterlijk. Het ontwerp is verkrijgbaar in een serie van zes kleuren die je kan verzamelen. Het concept werd mogelijk gemaakt door het innovatieve O-I : EXPRESSIONS RELIEF.

Innovatief

Gabriel Meffre ligt in de Rhônevallei en werd opgericht in 1936. Het wijnhuis lanceerde een nieuw assortiment roséwijnen met een innovatief concept. De wijn werd speciaal geproduceerd door zijn oenoloog Véronique Torcolacci, die hiervoor gebruikmaakte van een tailormade blend van de symbolische druivensoorten die op de wijngaard groeien. Voor het ontwerp van de verpakking wilde het wijnhuis outside the box denken door een unieke fles te ontwerpen die het verzamelen van de totale serie stimuleert.

Nieuw flesontwerp

Van meet af aan wilde het wijnhuis zijn waarden vertaald zien in de wijn: kwaliteit, frisheid, elegantie, en … innovatie in het flesontwerp. Om die reden koos wijnhuis Gabriel Meffre voor O-I : EXPRESSIONS RELIEF, een personalisatieservice van O-I die het mogelijk maakt om patronen met 3D-effect te printen op glas. De ontwerpers en O-I gebruikten deze service om een iconisch, en tastbaar grafisch motief in reliëf te ontwikkelen.

Het resultaat van de gravure op de fles is met name succesvol door de combinatie van transparantie en kleur. Het geeft de fles een zelfbewust, premium uiterlijk en zijn voelbare effect creëert direct een emotionele binding tussen de klant, het product en de verpakking.

Zes kleuren

De serie roséwijn met de naam “Inspiration” door Gabriel Meffre wordt gebotteld in een glazen fles die in zes verschillende kleuren beschikbaar is, en verpakt in een doos. Dit nodigt uit om de hele serie te verzamelen. De productielijn voor O-I : EXPRESSIONS, in Chazelles-sur-Lyon (in de Loire, Frankrijk), produceert de zes kleuren gelijktijdig en pakt deze willekeurig in. Dus elke doos is uniek, voor een allesomvattend “ontdekkingseffect”!

“Dit is precies hetgeen waarnaar we op zoek waren voor onze Rosé Inspiration: elegantie, transparantie en originaliteit. O-I : EXPRESSION verleidt ons onmiddellijk met zijn creatieve en premiumeigenschappen, maar ook met zijn gebruiksflexibiliteit” zegt Valérie Vincent, Marketing & Communications Manager van Maison Gabriel Meffre.

Prijswinnend

De “Inspiration” collectie heeft haar eerste succes reeds behaald door het winnen van de eerste prijs tijdens de Pink Design Awards in Cannes. Ook heeft zij een aantal exportmarkten overtuigd (Nederland en Denemarken) waar de flessen in het voorjaar voor consumenten beschikbaar zullen zijn in de winkels.

Over het Wijnhuis Gabriel Meffre

Gelegen in Gigondas sinds 1936, produceert het Wijnhuis Gabriel Meffre fantastische wijnen uit de Rhônevallei, Provence & Languedoc.  Passie, innovatie, respect & delen zijn de belangrijke waarden die zijn geërfd van oprichter Mr Gabriel Meffre en worden nog steeds in stand gehouden door het huidige team. Sterk betrokken bij kwaliteitsaspecten, heeft het wijnhuis duurzame ontwikkeling als topprioriteit gemaakt in zijn strategie. Sinds 2018 is Gabriel Meffre een van de eerste Franse wijnhuizen die werd beoordeeld als ‘sociaal verantwoordelijk – niveau 4 voorbeeld’ door de onafhankelijke experts van de AFAQ Associatie. Ontdek meer op: https://gabriel-meffre.fr/en.