Lijnextensie babyvoeding Ella’s Kitchen

Ella’s Kitchen, het Britse merk babyvoeding dat ook in Nederland in de schappen ligt, breidt het assortiment uit met een ‘Dairy Free’-lijn. Ook deze producten worden in praktische pouches met draaidoppen verpakt.

Nieuwe boodschap centraal

Om consumenten snel te laten navigeren naar deze zuivelvrije producten was een nieuw grafisch ontwerp voor deze lijnextensie nodig. Die opdracht gaf de Britse merkeigenaar aan de ontwerpers van het eveneens Britse Brandon. ‘Voor ons was het behoud van de iconische elementen van het merk in dit nieuwe ontwerp, de grootste uitdaging’, vertelt Richard Taylor, managing partner bij Brandon. ‘Verder hebben we de boodschap Dairy Free een centrale, opvallende positie gegeven. De illustratiestijl is eenvoudig en speels en dat is in lijn met het al bestaande assortiment van Ella’s Kitchen. Nieuw is wel de illustratie van de kokosnoot. Daarmee wil de merkeigenaar de kokosmelk-basis van de producten promoten. Deze Dairy Free-lijn moet worden gezien als een lekker alternatief, niet als een compromis.’