Tomabel: rebranding aarbeienverpakking

Vandaag introduceert de Belgische merkeigenaar Tomabel een nieuwe verpakking voor zijn aardbeien. Deze aardbeien vinden gretig aftrek in de Nederlandse supermarkten en groente- en fruitwinkels. De aardbeiendoos is onderdeel van de nieuwe huisstijl die Tomabel dit jaar stap voor stap invoert.

Aardbei is eyecatcher

Henk Vandevelde: ‘We zijn ervan overtuigd dat een sterke en duidelijk herkenbare productpresentatie toegevoegde waarde biedt aan onze producten. Daarom kozen we voor een eenvoudig, maar aantrekkelijk grafisch ontwerp op de aardbeiendozen, waarin de aardbei uiteraard de eyecatcher is.’

Logo Tomabel

Ook het logo van Tomabel kreeg een grondige make-over. ‘Het is nu een universeel logo: duidelijk herkenbaar in binnen- en buitenland. We merkten dat sommige consumenten onze naam verkeerd interpreteerden omdat de tekst in het oude logo boven elkaar stond. Daar is nu geen verwarring meer over.’

Neutraal, maar aantrekkelijk

Lieven Vanhaverbeke, voorzitter van de werkgroep aardbeien binnen Tomabel, is enthousiast over de rebranding van de aardbeiendoos. ‘De doos is vrij neutraal gehouden waardoor de aardbeien goed tot hun recht komen en het geheel aantrekkelijk oogt. De periode april-juni is voor ons de drukste periode. In deze periode gaat ongeveer 50% van de volledige jaarproductie naar de veiling. Daarom is dit nu het ideale moment om deze nieuwe aardbeidoos in gebruik te nemen.’