Papier met gepersonaliseerde perforaties

VDH Packaging Creations ontwikkelde SQ-Doy Paper voor de AGF-sector. Van dit papier kunnen zowel zakken van de rol als voorgevormde zakken worden gemaakt. Voor het venster past het bedrijf gepersonaliseerde perforaties toe.

Venstereffect

‘Papieren verpakkingen met een geperforeerd en gepersonaliseerd venster, dat is nieuw voor ons’, vertelt marketingmanager Alec Van Den Heuvel. ‘Deze perforaties creëren hetzelfde venstereffect als een net. Bovendien bieden ze voldoende ventilatie en een uniek uiterlijk en gevoel. Omdat de productiemachine voor het maken van de perforaties door onze eigen ingenieurs is ontwikkeld, is elk gewenst patroon of logo mogelijk. Ook maakt de materiaalsoort en verpakkingsgrootte niet uit.’

EU-wetgeving

‘Veel Europese supermarktketens schakelen over van plastics naar papier of een ecologisch alternatief, zoals onze I’m Green zakken. Echter, om papier soepel over een (verticale) machine te krijgen en het goed te lassen, moeten er andere stoffen worden toegevoegd, waardoor het vaak niet conform de Europese recyclingnorm is. In België geldt:  85% papier en 15% mag ander materiaal zijn. Nederland eist 95% papier en slechts 5% ander materiaal en in Frankrijk is het weer anders. Ons R&D-team heeft een papierkwaliteit ontwikkeld conform de wetgeving, die bovendien goed te verwerken is op de machines.’