NLPA-jury duurzaamheid ‘blij verrast’

De jury van de NL Packaging Awards 2020 voor de categorieën Duurzaamheid kwam op woensdag 27 mei in Hilversum bijeen. De jury was blij verrast met het grote aantal inzendingen en ook de kwaliteit dit jaar is hoog.

‘Veel goede inzendingen en een mooie diversiteit aan verpakkingen’, aldus de jury van de NL Packaging Awards. ‘Van industriële tot consumentenverpakking begint duurzaam verpakken een belangrijk issue te worden.’
De jury bestond uit (vlnr): Loek Waegemaekers (The LCA Centre), Nienke van der Veen (Hema), Siem Haffmans (Partners for Innovation), Caroli Buitenhuis (Green Serendipity / TNO) en (via de laptop) Karen van de Stadt (KIDV).

Vakprijs

In 2020 worden voor de vijfde keer de NL Packaging Awards uitgereikt. Dé vakprijs voor de verpakkingsbranche. In 13 categorieën worden de beste verpakkingen beloond met een prestigieuze award. Niet alleen de winnaars, maar ook de runners-up worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond.

Duurzaamheid

De categorie Duurzaamheid gaat over verpakkingen en oplossingen die de ecologische footprint verlagen ten opzichte van bestaande alternatieven, niet alleen door reductie van energie- en grondstoffengebruik, maar ook door tegengaan van productverspilling. Het kan gaan om reductie van verpakkingsmateriaal, om gebruik van hernieuwbare grondstoffen, om inzet van goed recycleerbare materialen, maar ook om een verpakking die uitstoot bij transport reduceert of die voedselverspilling tegengaat.

NL Packaging Awards

NLPA-jury Duurzaamheid
(vlnr): Loek Waegemaekers (The LCA Centre), Nienke van der Veen (Hema), Siem Haffmans (Partners for Innovation), Caroli Buitenhuis (Green Serendipity / TNO) en (via de laptop) Karen van de Stadt (KIDV).